Дигитален ПИН за кредитни и дебитни карти

Нова услуга - дигитален ПИН за кредитни и дебитни карти

Пощенска банка въвежда нова функционалност за своите картодържатели - дигитален ПИН (ПИН чрез SMS). Като част от цялостния процес на дигитализация на банкови услуги и продукти, тази услуга пести Вашето време и щади природата.

Какво е дигитален ПИН?

Стандартно клиентите на банката могат да получат нова или преиздадена банкова карта с ПИН, предоставен на хартиен носител. Вече ще е възможно ПИН кодът да бъде получен от клиента лесно и удобно, чрез SMS.

Какво е необходимо да направите, за да получите ПИН чрез SMS (дигитален ПИН)?

На придружителното писмо, на което е залепена Вашата нова кредитна или дебитна карта, е напечатан уникален 14-цифрен код, който просто трябва да изпратите чрез SMS на кратък номер, който също е посочен в писмото. За още по-голямо улеснение, можете да сканирате напечатания QR код и SMS съобщението автоматично ще се зареди в телефона Ви. Необходимо е само да изпратите SMS-а и в отговор ще получите SMS с ПИН за Вашата карта. Дигиталният ПИН код е със срок на валидност 4 месеца, считано от датата на издаване. От съображения за сигурност, веднага сменете ПИН кода на банкомат. Не го споделяйте с никого и не го записвайте!