Плащай по-сигурно и по-бързо с твоята карта в Apple pay

Какво представлява Apple Pay?

Apple pay е функционалност, която предлага възможност за разплащане на ПОС терминал без да имаш физическа пластика на твоята карта в теб. Функционалността позволява разплащане през дигитален еквивалент на твоята карта, регистрирана в Apple Pay директно през твоето устройство с iOS операционна система – iPhone, iPad или Apple Watch.

Какво е необходимо да направиш, за да използваш картата си през твоите iOS устройства?

За да извършваш плащания директно през твоите iOS устройства е необходимо да добавиш твоята карта, издадена от Пощенска банка в дигиталния портфейл на iOS устройството – Apple Pay. Можеш да добавиш VISA или MASTERCARD, издадени от Пощенска банка.

Можеш да използваш Apple Pay веднага след като дигитализираш своя дебитна, кредитна или предплатена карта в Apple wallet.

Как мога да добавя карта, издадена от Пощенска банка в Apple Pay?

Можеш да добавиш твоята карта в Apple Pay като избереш бутона “Добави в Apple Pay” в меню “Карти” на ONE wallet by Postbank.

 Изборът на бутона “Добави в Apple Pay” дигитализира избраната карта и създава дигитален еквивалент на картата, който се пази по сигурен и криптиран начин в избраното от теб Apple устройство.

За да добавиш своята карта е необходимо:

  1. Идентифицирай се с ПИН или биометрични данни за вход в ONE Wallet by Postbank. Ако все още не си регистриран, научи предимствата, които услугата предоставя и как да се регистрираш тук.
  2. В меню Карти под всяка от твоите активни карти, налични в апликацията, ще намериш бутон “Добави в Apple Wallet”
  3. Запознай се и приеми Общите условия за услугатa
  4. След като завършиш процеса и твоята карта е успешно дигитализирана, можеш да я използваш за безконтактни разплащания директно от твоето смарт устройство.
 

Как да добавиш твоята VISA или MASTERCARD, издадена от Пощенска банка директно в Apple PAY?

  1. Отворете приложението Wallet на твоето iOS устройство
  2. Изберете бутона “+”, за да добавиш карта
  3. Запознай се и приеми Общите условия за услугата
  4. Можеш да сканираш картата или да въведеш данните на ръка
  5. Следвай стъпките, за да завършиш процеса

Как и къде мога да правя разплащания с Apple Pay?

Можеш да дигитализираш твоите карти в Apple Pay в устройства, които са съвместими, които ползват последна версия на операционните системи iOS, iPadOS, watchOS.

  • С Apple Pay  можеш да плащаш във всички търговски обекти в страната и в чужбина, в които е наличен безконтактен ПОС терминал, както и онлайн на сайтове, които са маркирани с този символ 

Всяко разплащане с дигитална карта се потвърждава с биометрични данни – пръстов отпечатък TouchID или лицево разпознаване FaceID.

Как да направя плащане с Apple Pay?

Стартирай Apple Wallet като кликнеш бързо два пъти върху страничния бутон на твоя iPhone

На първо място се визуализира картата, избрана да се използва по подразбиране. Ако желаеш да направиш разплащане от друга карта, избери съответната карта от списъка.

Доближи устройството до ПОС терминала. При успешно плащане, на дисплея на устройството ще се визуализира DONE.

Вземи своята бележка от терминала.

 

Важно! Номерът на дигитализираната карта се различава от номера на физическата карта. На бележката от терминала първите 4 и последните 4 цифри от номера на картата, който ще видиш изписан, ще бъдат различни от номера на физическата пластика.

Можеш да дигитализираш всяка карта в повече от едно Apple устройство.

Научи повече за услугата на: Apple Support

Какво да направя, ако Apple устройството ми е изгубено или откраднато?

В случай на изгубено или откраднато устройство, в което си дигитализирал свои дебитни, кредитни или предплатени карти е необходимо да се свържеш с нас на: 0700 18 555 или *7224.

Служител на Банката ще блокира дигитализираните ти карти, като междувременно ще можеш да използваш твоите физически карти.

В случай, че си изгубил твоята физическа карта е необходимо да се свържеш с Центъра за обслужване на клиенти. В този случай, служител на Банката ще блокира както физическата карта, която е била изгубена или открадната, така и дигитализираните алтернативи на картата.

 

Виж как бързо и удобно да добавиш своите карти в Apple Wallet в следното видео:

Научи как да добавиш картата си в Apple pay тук

Научи как да извършваш плащания с Face ID тук

Научи как да извършваш плащания Touch ID тук

 

Oбщи условия на „Юробанк България“ АД за ползване на банкови карти чрез мобилен електронен портфейл: 

Промяна от 20.04.2021г.