Мобилен портфейл ОNE wallet


ONE wallet by Postbank е дигиталният портфейл, който влиза в твоето смарт устройство и ти дава възможност да извършваш безконтактни плащания чрез NFC функционалност и много други възможности.*
Приложението е предназначено за индивидуалните клиенти на Пощенска банка, за които ползването на нови и модерни технологии е ежедневие. Ако и за теб смартфонът е ценен помощник в ежедневието и участник във всички твои задачи и преживявания, то ONE wallet by Postbank ще ти донесе много предимства.
Представяме ти твоя нов дигитален портфейл, който може да замени изцяло необходимостта да разполагаш с пари в брой или с карта под ръка.

Свали ONE wallet by Postbank 

     

За съдействие можеш да се свържеш с нас на телефони 0700 18 555 (Център за обслужване на клиенти), *7224 (Кратък номер за мобилни оператори); чрез електронната ни поща klienti@postbank.bg, както и на официалната Facebook страница на Пощенска банка, където ще получиш експертен съвет или съдействие.

 

С дигиталния портфейл ONE wallet by Postbank ти даваме всичко необходимо, за да отговорим на твоите очаквания:

  • Извършваш безконтактни NFC плащания на ПОС терминали в България и по света с всяка твоя карта от Пощенска банка (за устройства с iOS безконтактните плащания се осъществяват чрез Apple Pay)
  • Правиш безплатни и бързи преводи към други потребители на приложението
  • Получаваш дигитална карта, безплатно и автоматично при регистрацията в приложението
  • Захранваш твоята дигитална карта от друга твоя карта или сметка, регистрирана в мобилния портфейл, и можеш да правиш с нея разплащания на ПОС терминал, да пазаруваш в интернет или да пращаш пари до други потребители на приложението
  • Свобода и сигурност в едно – с ONE wallet by Postbank можеш да управляваш твоите карти, издадени от Банката. Можеш да блокираш или отблокираш твоите карти всеки път, когато желаеш. Ако искаш временно да ограничиш ползването на дадена карта, най-лесният начин е да я блокираш през приложението.
  • С ONE wallet by Postbank можеш дори повече! Можеш да ограничаваш ползването на всички твои карти от Пощенска банка по канал – ПОС терминали, банкомати, плащания в Интернет. Ако искаш да защитиш картите си или да управляваш използването им в различни канали – само направи необходимите настройки.
  • Имаш карти за лоялност, които се налага да носиш с теб? Вече не. С ONE wallet by Postbank просто ги добавяш в приложението, за да бъде всичко необходимо винаги с теб.
  • Управлението на личните ти финанси е по-лесно от всякога! В приложението разполагаш с историята на твоите плащания и можеш да проследиш всички трансакции по твоите разплащателни и спестовни сметки в банката, както и всички трансакции с твоите карти, издадени от банката.
  • Можеш да избереш кои свои сметки и карти от Пощенска банка да са достъпни през приложението и кои не.
  • Плащаш безконактно на POS терминал директно с твоя смартчасовник! Услугата е налична за смартчасовници Garmin, FitBit и iWatch.

Как се извършва регистрацията в приложението?

Свали ONE wallet by Postbank от Google Play или App store
Регистрирай се с твоя карта, издадена от Пощенска банка или използвай твоето потребителско име и парола за интернет банкирането e-Postbank на Пощенска банка.
След това следвай стъпките за регистрация.

Как се извършват разплащанията на ПОС терминал?

За да плащаш безконтактно на ПОС терминал, можеш да избереш някоя от регистрираните карти в приложението или да заредиш и използваш дигиталната си карта.
Можеш да избереш една от твоите карти да бъде  основна карта за плащане с мобилния портфейл. Така можеш да плащаш още по-бързо и лесно - достатъчно е просто да отключиш телефона си да го доближиш до ПОС терминала, за да платиш с избраната от теб основна карта за плащания. В определени ситуации е необходимо да въведеш ПИН кода на телефона или да използваш биометрични данни за потвърждение.

Как се извършват бързите преводи към други потребители на приложението?

В приложението можеш да видиш кои контакти от твоя телефон също ползват ONE wallet by Postbank. Избираш един от тях и определяш сумата, която искаш да преведеш. Сумата постъпва директно по дигиталната карта в портфейла на получателя.
За да повишим сигурността и да отговорим на законовите изисквания, извършването на бързи преводи към други потребители на приложението изисква потвърждение със софтуерен токън m-Token Postbank или с еднократна парола, която се изпраща на вашия мобилен телефон чрез SMS. Плащанията към други потребители на приложението се изпълняват незабавно и са напълно безплатни.
Ако имаш регистрация за интернет банкирането e-Postbank и използваш софтуерния токън, то вече имаш всичко, което ти е необходимо. Ако все още нямаш регистрация, виж как можеш да се регистрираш за интернет банкирането напълно онлайн тук. Виж и останалите предимства, които ти дават нашите дигитални канали.

Технически изисквания

За да ползваш ONE wallet by Postbank е необходимо мобилно устройство с операционна система Android 6+ или iOS 11+.
Необходимо е да имаш достъп до интернет чрез Wi-Fi или мобилен интернет. За ползване на
приложението с мобилен интернет от твоя мобилен оператор, провери индивидуалния си тарифен план.

 

* Услугата е достъпна за съществуващи клиенти на Пощенска банка и позволява дигитализация на платежни карти, издадени от банката. Приложението ONE wallet by Postbank е налично за мобилни устройства с операционни системи Android и iOS. За безконтактни плащания с ONE wallet by Postbank, Вашето мобилно устройство трябва да притежава NFC функционалност. При устройства с iOS, плащанията се извършват през функционалността Wallet (Apple Pay) на iPhone. За повече информация за начина за регистриране на карта в Apple Pay виж тук. Ако не сте сигурни дали Вашето устройство поддържа посочените функционалности, проверете техническата документация, предоставена от производителя.