Кредитна карта Mastercard Premium

Важно!

Пощенска Банка никога не би изискала от теб да разкриеш свои конфиденциални данни по имейл или в каквато и да е онлайн форма! Моля, запознай се с правилата за сигурност при онлайн разплащания с карти тук.

Кандидатствай за своята нова кредитна карта Mastercard изцяло онлайн!

С възможност да заявиш и вземеш изцяло онлайн тук, ако си настоящ клиент на банката
Стани клиент на Пощенска банка онлайн и вземи кредитна карта изцяло дистанционно, без посещение в офис! Заяви онлайн тук.

Маstercard World Premium е кредитна карта от най-висок клас, която ще ти осигури редица предимства и специални привилегии, както в ежедневието, така и по време на пътуване.

Препоръчай на познати кредитни продукти на Пощенска банка и спечелете заедно големи награди. Научи повече тук.

Възползвай се от предимствата на кредитнa картa Mastercard World Premium:

В ежедневието:

 • Дълъг безлихвен гратисен период до 50 дни при покупки.*
 • Програма за лоялност "Моите награди“ (MyRewards) - получаваш точки за всяка покупка с кредитната ти карта, които лесно обменяш за парични награди до 1 000 лв. годишно.
 • Възможност да ползваш безплатно мобилния портфейл на Пощенска банка ONE wallet - с него управляваш своите карти, правиш безконтактни плащания и бързи преводи и получаваш безплатна дигитална карта. Виж повече тук.
 • Удобно плащане на битови сметки чрез e-Postbankm-Postbank и услугата "Универсален платец“.
 • Възможност да се възползваш от застраховка "Покритие на задълженията Плюс" научи повече тук.
 • Покупки на равни месечни вноски – имаш възможност да разсрочваш стойността на твоите покупки в избрани търговски обекти в цялата страна при плащане на ПОС терминал на Пощенска банка.

 • Безконтактна функционалност – можеш да извършваш безконтактни плащания, независимо в коя точка на света се намираш, на всяко ПОС устройство/ четец, обозначени със символа за безконтактно плащане. Единственото, което трябва да направиш, за да извършиш плащането е да доближиш картата до устройството. На територията на страната безконтактно може да заплатиш суми до 100 лв., като за всяка 6-та трансакция или при достигане на 300 лв. на безконтактни разплащания, плащането ще може да се осъществи след въвеждане на чип и ПИН.
 • Concierge услуга "Персонален асистент“ -  благодарение на услугата получаваш достъп до широка гама от услуги, които улесняват ежедневието и спестяват време. Открий информация или си осигури резервация за хотели, ресторанти, билети за събития и пътувания тук.

При пътуване:

 • Безплатен достъп за картодържателя и един придружител до бизнес салон "Aspire" на летище София, терминал 2, както и до:

  -  SKY Lounge на летище Виена, терминал 3

  -  Primeclass Business Lounge на летище Скопие

  -  IGA Lounge на летище Истанбул 

  -  Kepler Club на летище Истанбул Сабиха Гьокчен

  -  Business Club на летище Белград, терминал 2

  Повече информация за услугата може да намериш на www.mastercard.bg или чрез обаждане на телефона на Центъра за обслужване на клиенти 0 700 18 555 или на кратък номер *7224.

За да се възползваш от услугата, е необходимо единствено да представиш своята физическа карта (пластиката) на служителите в салона. 

 • Програма LoungeKey™
  програмата ти осигурява достъп до удобствата на над 1 200 специални салона за гости, разположени в повече от 300 летища по цял свят, без предварителна резервация, независимо с коя авиокомпания и класа пътуваш. Единственото, което трябва да направиш е да представиш твоята физическа карта (пластиката) на входа на избрания салон.

   

  Моля, при влизане в салона, изрично информирай служителя, че искаш да се възползваш от програма LoungeKey. По този начин си гарантираш фиксирана такса от 30 EUR за ползване на услугата в цял свят. Повече за програмата може да откриеш тук, както и в таб LoungeKey & Fast Track

       .

 

 • Airport Security Fast Track 

  избягваш опашките на повече от 70 летища по целия свят и имаш повече свободно време в зоните за отдих и пазаруване. Цената на Airport Security Fast Track на всяко летище е различна, като варира между 3.15 евро и 17 евро. Пълният списък на летищата, както и повече информация за услугата може да намериш тук, както и в таб LoungeKey & Fast Track

 • Ексклузивни предложения  за пазаруване, пътуване и почивка с преференциални условия, предоставени от Mastercard. Повече информация може да откриеш тук.

 

*Продължителността на гратисния период за конкретна покупка е в зависимост от датата на покупката и срока за погасяване на задълженията по последното издадено от банката месечно извлечение по картата. Банката не начислява лихва за направените с картата покупки, ако в рамките на този период се погасят всички задължения по картата. Гратисният период не се прилага за лихвата, начислявана при теглене на пари в брой. 

Важно: Всеки картодържател има право да кандидатства и може да получи само по една кредитна карта от даден вид.

Възползвайте се от повече време за себе си и семейството си с услугата Mastercard Concierge (Персонален асистент), предоставяна с кредитна карта Mastercard World Premium от Пощенска Банка.

 

Професионалният екип на Mastercard Concierge може да Ви помогне с всичко, от което имате нужда във връзка с Вашето пътуване, почивка или забавление, както и да предостави алтернативни решения, цени на услуги, време на доставка, препоръки и насоки:

 • Планиране на предстоящо пътуване: Вашият персонален асистент ще Ви информира за най-важното, което трябва да знаете -  забележителности, събития, специфични новини за конкретната дестинация, визови изисквания, бизнес етикет, съвети за сигурност, прогноза за времето;

 • Забавления: препоръки за ресторанти, културни, спортни и музикални събития в страната или в чужбина;

 • Резервации: туристически пакети, самолетни билети, хотели, коли под наем, събития, ресторанти, като Персоналният асистент може да извърши плащането с Вашата карта само с Вашето съгласие.

Услугата е на Ваше разположение с едно обаждане на телефон  0800 18 333 / 02 495 17 29 навсякъде по света от понеделник до събота от 8 до 20 ч.:

 • На български език: 9 – 20 ч. от понеделник до петък, 9 – 17:30 ч. в събота;

 • На английски език: 8 – 9 ч. от понеделник до събота, 17:30 – 20 ч. в събота. 

Имейл за картодържатели: Postbank@concierge-mc.com

Програма LoungeKey™ 

програмата ти осигурява достъп до удобствата на над 1 200 специални салона за гости, разположени в повече от 300 летища по цял свят, без предварителна резервация, независимо с коя авиокомпания и класа пътуваш. Информация за всички салони е достъпна на www.loungekey.com/PostbankMastercard.  

 

 • При всяко посещение на летищен салон  следва да се идентифицираш като ползвател на услугата, като представиш на персонала твоята Mastercard World Premium кредитна карта, както документ за самоличност и бордна карта, ако те бъдат изискани за проверка;
 • Моля, при влизане в салона, изрично информирай служителя, че искаш да се възползваш от програма LoungeKey.

 • Правото за ползване на услугата не може да се прехвърля или преотстъпва;

 • Може да ползваш услугата само лично или заедно с придружаващи лица. Достъпът до всеки от салоните, включени в програмата, се таксува на човек на посещение. Таксата се заплаща посредством операция с твоята карта, като тя е в размер на EUR 30 на човек на посещение. Размерът на таксата подлежи на изменение с 30 дневно предизвестие, публикувано на сайта на банката;

 •  Мобилното приложение за услугата е достъпно след регистрация на сайта на услугата;

Услугата се ползва съгласно Общите условия на LoungeKey, с които може да се запознаете тук.

 

Програма Airport Fast Track

Пътувай по-бързо и удобно. Сега на повече от 70 летища в целия свят

С Airport Security Fast Track Премиум картодържателите на Mastercard избягват опашките на повече от 70 летища по целия свят и ги заменят с повече свободно време в зоните за отдих и пазаруване.

Как да използваш услугата:

 1. Изтегли приложението Mastercard® Travel Experiences от App Store или Google Play и се регистрирай със своята премиум Mastercard.
 2. Избери летище, брой пътници и посочи часа, в който ще пристигнеш. Ще получиш своя Fast Track Pass в приложението или по и-мейл.
 3. Отиди директно на бързата лента на посочения терминал, покажи своя Fast Track Pass, за да бъде верифициран през POS терминал и премини.

Научи повече за услугите тук.

Съвети за сигурност

 • Не предоставяйте Вашата картата на други лица.
 • Запомнете Вашия ПИН и не го предоставяйте на никого. Унищожете листа, на който е бил отпечатан.
 • Не записвайте Вашия ПИН на лист, който стои в портфейла Ви в близост до картата. 
 •  Бъдете предпазливи, когато въвеждате Вашия ПИН код! Винаги го правете далеч от недискретните погледи чрез покриването на клавиатурата с ръка.
 •  Сменяйте периодично ПИН кода на Вашата карта на всеки банкомат на Пощенска банка от меню "Други услуги" -> "Смяна на ПИН".
 • Оглеждайте  добре външната част на АТМ устройствата и избягвайте тези, които Ви се струват в лошо състояние.
 • В момента на плащане при търговец, не изпускайте от поглед Вашата карта, за да контролирате извършената с нея операция.
 •  Изисквайте и пазете бележките за трансакциите от ПОС устройствата  и ги сравнявайте с информацията от извлечението си.
 • При покупки в Интернет се уверете в защитата на страницата на търговеца: обозначена е с катинар в долния ъгъл на прозореца или адресът започва с «https».
 • В случай на получаване на писма по електронната поща от името на  различни организации, в които Ви приканват  да попълните свои лични, финансови и на притежаваните от Вас картови продукти данни в прикачени апликационни форми, Ви съветваме:
 • Да посещавате сайта на конкретната компания, за да се уверите, че не става дума за измама. Практиката на компаниите и платежните системи, предлагащи услуги, посредством Интернет, е да не изискват от своите регистрирани клиенти обновяване на акаунт или други конфиденциални данни, чрез изпращане на писма по електронна поща.
 • Да не отваряте хипервръзката към съобщението, да не попълвате данни и да не отговаряте на имейлите.
 • При получаване на имейли със съдържание, което покрива описаните по-горе критерии, да ги препращате към Пощенска банка на електронен адрес antiphishing@postbank.bg

Банката извършва разследване на жалби за измамни и неправомерни транзакции с карти.

Как да си осигурите допълнителна защита?

 • Вземете застрахователен пакет "Покритие на задълженията Плюс" с покрити рискове срещу кражба на Вашата карта, който Ви застрахова и при кражба на пари изтеглени от банкомат или на ПОС терминал или при кражба на официални документи.
 • Абонирайте се за услуга "SMS уведомление“, която дава възможност за получаване на информация за извършени трансакции в on-line режим на посочен от клиента мобилен телефон (A1, Vivacom, Telenor), както и информация за разполагаемо салдо по всички абонирани банкови карти.


При загубена или открадната карта уведомете незабавно Центъра за обслужване на клиенти на Пощенска банка, който е  денонощно на Ваше разположение.
 

  Mastercard World Premium
Възможност за ползване на безлихвен гратисен период (при покупки)  до 50 дни 
Фиксиран годишен лихвен процент при покупки и теглене на пари в брой 17,90%
Такса за разглеждане на заявление за кредитна карта 169 лв.

Годишна такса за обслужване на платежен инструмент  

169 лв.

Месечна такса за обслужване на платежен инструмент

0 лв.

 


Застрахователен пакет за Mastercard World Premium:
 

 • Медицински разноски вследствие на злополука в чужбина с лимит на отговорност 150 000 евро
 • Застраховка при покупки – покритие при пълна загуба вследствие на кражба чрез взлом или вандализъм или пълно или частично увреждане вследствие на пожар, природни бедствия или вандализъм, ако стоката е закупена с кредитната карта в срока на застраховката. Застраховката покрива до 3500 лв. на продукт и до 20 000 лв. общо за всички, закупени в рамките на всеки дванадесетмесечен период на валидност на застрахователната полица 
 • Застраховка при смърт или трайна загуба на трудоспособност – вследствие на злополука в чужбина 
 • Застраховка за неудобства при пътуване в чужбина - специфична допълнителна услуга, която покрива непредвидени разходи от първа необходимост в случаи на закъснял полет и пропусната връзка, забавен или изгубен багаж 
 • Безплатна "Пътна помощ" – покритие на разходи за репатриране на аварирало МПС при пътнотранспортно произшествие, настъпило в България 


 
Застрахователна полица № 150811001462/17.06.2012 г.

Телефон за връзка при настъпване на застрахователно събитие:

+359 2 92 67 222 или +359 2 92 67 100

имейл: assistance.claims@generali.bg

ГПР пример:
Mastercard World Premium - ГПР е изчислен при следните условия и допускания: 
1) кредитен лимит от 3 000 лв. e усвоен изцяло чрез теглене на пари в брой на банкомат на Пощенска банка при годишен лихвен процент 17,9% 
2) начислени: такса за разглеждане на заявление за кредитна карта 169 лв. и такса за използване на картата за теглене на пари в брой - 3% от стойността на транзакцията + 3 лв.; 
3) изплащане на усвоения лимит на 12 равни по размер месечни вноски, всяка в размер на 296.73 лв. Обща дължима сума от клиента: 3 560,77 лв., ГПР е 41,65%. 

Обменни курсове при картови трансакции.