Кредитна карта Mastercard Premium

Важно!

Пощенска Банка никога не би изискала от теб да разкриеш свои конфиденциални данни по имейл или в каквато и да е онлайн форма!

Моля, запознай се с правилата за сигурност при онлайн разплащания с карти тук .

 

Маstercard World Premium е кредитна карта от най-висок клас, която ще ти осигури редица предимства и специални привилегии, както по време на пътуване, така и в ежедневието.

Препоръчай на познати кредитни продукти на Пощенска банка и спечелете заедно големи награди. Научи повече тук.

 

Възползвай се от предимствата на кредитнa картa Mastercard World Premium: 

 • Програма LoungeKey™ - програмата ти осигурява достъп до удобствата на над 1000 специални салона за гости, разположени в повече от 300 летища по цял свят, без предварителна резервация, независимо с коя авиокомпания и класа пътуваш. Единственото, което трябва да направиш е да представиш твоята карта на входа на избрания салон.

  Моля, при влизане в салона, изрично информирай служителя, че искаш да се възползваш от програма LoungeKey.По този начин си гарантираш фиксирана такса от 28 EUR за ползване на услугата в цял свят.

  Информация за всички салони и повече за програмата може да откриеш на www.loungekey.com/PostbankMastercard

 • Concierge услуга "Персонален асистент“ -  благодарение на услугата получаваш достъп до широка гама от услуги, които улесняват ежедневието и спестяват време. Открий информация или си осигури резервация за хотели, ресторанти, билети за събития и пътувания - www.postbank.bg/concierge 

 • Програма за лоялност "Моите награди“ (MyRewards) - получаваш точки за всяка покупка с кредитната ти карта, които лесно обменяш за парични награди до 1000 лв. годишно.

 • Ексклузивни предложения  за пазаруване, пътуване и почивка с преференциални условия, предоставени от Mastercard. Повече информация може да откриеш  на www.mastercard.com. 

 • Безплатен достъп до бизнес салони "Плиска" и "Преслав“  на летище София, терминал 2 (Услугата е временно недостъпна поради ремонтни дейности.), както и до специалните салони на летище Виена – Vienna Lounge и SKY Lounge. Повече информация за услугата може да намериш на www.mastercard.com или чрез обаждане на телефона на Центъра за обслужване на клиенти 0 700 18 555 или на кратък номер *7224. Важно! Моля, информирай служителите в съответния салон, че посещението ти е безплатно, по програмата на Mastercard и като картодържател на кредитна карта Mastercard World Premium от Пощенска банка. 

  НОВО! Безплатен достъп до салон Aspire на летище София, който се намира до изход А1 на Терминал 2 и е с работно време от 4 ч. до 22 ч.

 • Безплатна застраховка "Помощ при пътуване“, която покрива медицински разноски при злополука в чужбина с лимит до 150 000 евро.

 • Възможност да се възползваш от застраховка "Покритие на задълженията Плюс" - научи повече тук.

 • Дълъг безлихвен гратисен период до 50 дни при покупки.*
 • Удобно плащане на битови сметки чрез e-postbank, m-postbank и услугата "Универсален платец“.

 • Покупки на равни месечни вноски – имаш възможност да разсрочваш стойността на твоите покупки в избрани търговски обекти в цялата страна при плащане на ПОС терминал на Пощенска банка.

 • Безконтактна функционалност – можеш да извършваш безконтактни плащания, независимо в коя точка на света се намираш, на всяко ПОС устройство/ четец, обозначени със символа за безконтактно плащане. Единственото, което трябва да направиш, за да извършиш плащането е да доближиш картата до устройството. На територията на страната безконтактно може да заплатиш суми до 100 лв., като за всяка 6-та трансакция или при достигане на 300 лв. на безконтактни разплащания, плащането ще може да се осъществи след въвеждане на чип и ПИН.
   
 • Fast track - преминаваш приоритетно през първа проверка на лични документи и се възползваш от специална лента за проверка на багаж. Услугата е достъпна на Летище София, Терминал 2. Всеки картодържател има право на още един придружител, безплатно. Научи повече за услугата тук.  /  Услугата е временно недостъпна поради организационни причини от страна на летище София, Терминал 2. 
 

*Продължителността на гратисния период за конкретна покупка е в зависимост от датата на покупката и срока за погасяване на задълженията по последното издадено от банката месечно извлечение по картата. Банката не начислява лихва за направените с картата покупки, ако в рамките на този период се погасят всички задължения по картата. Гратисният период не се прилага за лихвата, начислявана при теглене на пари в брой. 

Важно: Всеки картодържател има право да кандидатства и може да получи само по една кредитна карта от даден вид.

Възползвайте се от повече време за себе си и семейството си с услугата Mastercard Concierge (Персонален асистент), предоставяна с кредитна карта Mastercard World Premium от Пощенска Банка.

 

Професионалният екип на Mastercard Concierge може да Ви помогне с всичко, от което имате нужда във връзка с Вашето пътуване, почивка или забавление, както и да предостави алтернативни решения, цени на услуги, време на доставка, препоръки и насоки:

 • Планиране на предстоящо пътуване: Вашият персонален асистент ще Ви информира за най-важното, което трябва да знаете -  забележителности, събития, специфични новини за конкретната дестинация, визови изисквания, бизнес етикет, съвети за сигурност, прогноза за времето;

 • Забавления: препоръки за ресторанти, културни, спортни и музикални събития в страната или в чужбина;

 • Резервации: туристически пакети, самолетни билети, хотели, коли под наем, събития, ресторанти, като Персоналният асистент може да извърши плащането с Вашата карта само с Вашето съгласие.

Услугата е на Ваше разположение с едно обаждане на телефон  0800 18 333 / 02 495 17 29 навсякъде по света от понеделник до събота от 8 до 20 ч.:

 • На български език: 9 – 20 ч. от понеделник до петък, 9 – 17:30 ч. в събота;

 • На английски език: 8 – 9 ч. от понеделник до събота, 17:30 – 20 ч. в събота. 

Имейл за картодържатели: Postbank@concierge-mc.com

Програма LoungeKey™ - програмата Ви осигурява достъп до удобствата на над 1000 специални салона за гости, разположени в повече от 300 летища по цял свят, без предварителна резервация, независимо с коя авиокомпания и класа пътувате. Информация за всички салони е достъпна на www.loungekey.com/PostbankMastercard.  

 

 • При всяко посещение на летищен салон  следва да се идентифицирате като ползвател на Услугата, като представите на персонала Вашата Mastercard World Premium кредитна карта, както и документ за самоличност и бордна карта, ако те бъдат изискани за проверка;
 • Моля, при влизане в салона, изрично информирайте служителя, че искате да се възползвате от програма LoungeKey.

 • Правото за ползване на услугата не може да се прехвърля или преотстъпва;

 • Вие можете да ползвате услугата само лично или заедно с придружаващи лица. Достъпът до всеки от салоните, включени в програмата, се таксува на човек на посещение. Таксата се заплаща посредством операция с Вашата Карта;

 • Таксата за ползване на услугата е в размер на EUR 28 на човек на посещение. Размерът на таксата подлежи на изменение с 30 дневно предизвестие, публикувано на сайта на банката;

 •  Мобилното приложение на услугата е достъпно след регистрация на сайта на услугата;

 • Услугата се ползва съгласно Общите условия на LoungeKey, с които може да се запознаете тук.

Съвети за сигурност

 • Не предоставяйте Вашата картата на други лица.
 • Запомнете Вашия ПИН и не го предоставяйте на никого. Унищожете листа, на който е бил отпечатан.
 • Не записвайте Вашия ПИН на лист, който стои в портфейла Ви в близост до картата. 
 •  Бъдете предпазливи, когато въвеждате Вашия ПИН код! Винаги го правете далеч от недискретните погледи чрез покриването на клавиатурата с ръка.
 •  Сменяйте периодично ПИН кода на Вашата карта на всеки банкомат на Пощенска банка от меню "Други услуги" -> "Смяна на ПИН".
 • Оглеждайте  добре външната част на АТМ устройствата и избягвайте тези, които Ви се струват в лошо състояние.
 • В момента на плащане при търговец, не изпускайте от поглед Вашата карта, за да контролирате извършената с нея операция.
 •  Изисквайте и пазете бележките за трансакциите от ПОС устройствата  и ги сравнявайте с информацията от извлечението си.
 • При покупки в Интернет се уверете в защитата на страницата на търговеца: обозначена е с катинар в долния ъгъл на прозореца или адресът започва с «https».
 • В случай на получаване на писма по електронната поща от името на  различни организации, в които Ви приканват  да попълните свои лични, финансови и на притежаваните от Вас картови продукти данни в прикачени апликационни форми, Ви съветваме:
 • Да посещавате сайта на конкретната компания, за да се уверите, че не става дума за измама. Практиката на компаниите и платежните системи, предлагащи услуги, посредством Интернет, е да не изискват от своите регистрирани клиенти обновяване на акаунт или други конфиденциални данни, чрез изпращане на писма по електронна поща.
 • Да не отваряте хипервръзката към съобщението, да не попълвате данни и да не отговаряте на имейлите.
 • При получаване на имейли със съдържание, което покрива описаните по-горе критерии, да ги препращате към Пощенска банка на електронен адрес antiphishing@postbank.bg

Банката извършва разследване на жалби за измамни и неправомерни транзакции с карти.

Как да си осигурите допълнителна защита?

 • Вземете застрахователен пакет "Покритие на задълженията Плюс" с покрити рискове срещу кражба на Вашата карта, който Ви застрахова и при кражба на пари изтеглени от банкомат или на ПОС терминал или при кражба на официални документи.
 • Абонирайте се за услуга "SMS уведомление“, която дава възможност за получаване на информация за извършени трансакции в on-line режим на посочен от клиента мобилен телефон (A1, Vivacom, Telenor), както и информация за разполагаемо салдо по всички абонирани банкови карти.


При загубена или открадната карта уведомете незабавно Центъра за обслужване на клиенти на Пощенска банка, който е  денонощно на Ваше разположение.
 

  Mastercard World Premium
Възможност за ползване на безлихвен гратисен период (при покупки)  до 50 дни 
Фиксиран годишен лихвен процент при покупки и теглене на пари в брой 17,90%
Такса за разглеждане на заявление за кредитна карта 169 лв.

Годишна такса за обслужване на платежен инструмент  

169 лв.

Месечна такса за обслужване на платежен инструмент

0 лв.

 


Застрахователен пакет за Mastercard World Premium:
 

 • Медицински разноски вследствие на злополука в чужбина с лимит на отговорност 150 000 евро
 • Застраховка при покупки – покритие при пълна загуба вследствие на кражба чрез взлом или вандализъм или пълно или частично увреждане вследствие на пожар, природни бедствия или вандализъм, ако стоката е закупена с кредитната карта в срока на застраховката. Застраховката покрива до 3500 лв. на продукт и до 20 000 лв. общо за всички, закупени в рамките на всеки дванадесетмесечен период на валидност на застрахователната полица 
 • Застраховка при смърт или трайна загуба на трудоспособност – вследствие на злополука в чужбина 
 • Застраховка за неудобства при пътуване в чужбина - специфична допълнителна услуга, която покрива непредвидени разходи от първа необходимост в случаи на закъснял полет и пропусната връзка, забавен или изгубен багаж 
 • Безплатна "Пътна помощ" – покритие на разходи за репатриране на аварирало МПС при пътнотранспортно произшествие, настъпило в България 


 
Застрахователна полица № 150811001462/17.06.2012 г.

Телефон за връзка при настъпване на застрахователно събитие:

+359 2 92 67 222 или +359 2 92 67 100

имейл: assistance.claims@generali.bg

ГПР пример:
Mastercard World Premium - ГПР е изчислен при следните условия и допускания: 
1) кредитен лимит от 3 000 лв. e усвоен изцяло чрез теглене на пари в брой на банкомат на Пощенска банка при годишен лихвен процент 17,9% 
2) начислени: такса за разглеждане на заявление за кредитна карта 169 лв. и такса за използване на картата за теглене на пари в брой - 3% от стойността на транзакцията + 3 лв.; 
3) изплащане на усвоения лимит на 12 равни по размер месечни вноски, всяка в размер на 296.73 лв. Обща дължима сума от клиента: 3 560,77 лв., ГПР е 41,65%. 

Обменни курсове при картови трансакции.