Новини

Важно съобщение за опити за измама чрез т. нар. phishing!

 

Уважаеми клиенти,

Поради зачестили случаи на изпратени неистински фишинг съобщения от податели, представящи се за Пощенска банка, Ви молим да бъдете изключително предпазливи и да не предоставяте Ваши лични и конфиденциални данни в отговор на съмнителни и подканващи съобщения, получени по електронна поща!

Бъдете внимателни и не кликвайте на линкове в подобни съобщения. Не отговаряйте и не въвеждайте никъде потребителски имена, пароли, детайли на банкови карти, номера на сметки, активационни кодове или кодове за верификация или актуализация на m-Token и друга поверителна информация.

Моля да имате предвид, че Пощенска банка никога не би изисквала от Вас да разкриете свои лични и конфиденциални данни по електронната поща или в каквато и да е онлайн форма!

Пощенска банка не изпраща съобщения за деактивиран онлайн акаунт, подканящи за попълване на Ваши лични данни, също така не изпраща кодове по имейл и sms/Viber за активиране или запазване на Вашия достъп. Пощенска банка не изисква от клиентите си да изпращат информация или да потвърждават операции по електронна поща.

На специално създадената интернет страница може да се запознаете с важни съвети за Вашата сигурност и начини за разпознаване на фишинг съобщенията. Фишингът представлява онлайн атака, при която измамниците подканят клиентите да разкрият лична или финансова информация в имейл съобщение или уеб сайт. 

Моля незабавно да се свържете с нас на тел. 0700 18 555 или на *7224 , ако сте отворили по невнимание зловреден линк и сте въвели Вашите идентификационни кодове в полетата на екрана, за да блокираме Вашите карти и интернет банкиране.

Не се колебайте да ни сигнализирате и да препратите подобни неистински съобщения на имейл адрес antiphishing@postbank.bg.

Оставаме на разположение при нужда от допълнителна информация или съдействие.

С уважение,

Екипът на Пощенска банка