Новини

Стартира стажантската програма на Пощенска банка

Пощенска банка обяви старта на своята целогодишна стажантска програма. Тя е насочена към амбициозни и талантливи млади хора с мотивация да докажат своите качества и да започнат професионалната си кариера в модерна финансова институция, иновативен лидер с 30-годишна история на пазара. Стажът дава отлична възможност на участниците да натрупат практически знания и опит в банковата сфера. За 14-та поредна година Пощенска банка търси вдъхновени млади хора, които ще получат шанс за динамично развитие, като част от иновативната й корпоративна социална политика с фокус върху модерното образование.

 

Стажът е платен, провежда се с гъвкаво работно време от 4, 6 или 8 часа, съобразено с ангажиментите на студентите, а продължителността му е от 1 до 3 месеца, като има опция да бъде удължен до 6 месеца. Желаещите могат да работят в Централното управление в София или във финансовите центрове на Пощенска банка в страната – София, Пловдив, Бургас, Варна, Русе, Велико Търново, Свищов, Благоевград, Стара Загора, Шумен и Габрово. Те трябва да са настоящи студенти в икономическа специалност или в процес на придобиване на квалификационна степен, да имат комуникационни и аналитични умения, както и да умеят да работят в екип.

 

Сред предимствата на програмата е, че всеки стажант има ментор, експерт от банката, който го въвежда в спецификите на конкретните позиции и го подкрепя активно в целия процес на придобиване на опит. Студентите могат да натрупат знания в различни отдели, сред които "Банкиране на дребно“, "Корпоративно банкиране“, "Капиталови пазари“, "Кредитна Администрация“, "Правомерност“, "Корпоративни комуникации и маркетинг“, "Управление на проблемни активи“, "Централни операции“ и други. Студентите ще могат да кандидатстват и за три изцяло нови позиции – "Дигитален посланик“, стажант фирмено кредитиране в Управление "Банкиране на малък бизнес“ и стажант в Управление ИТ. Успешно приключилите стажантската програма получават сертификат за преминат стаж и могат да бъдат поканени да продължат професионалната си реализация в банката.

 

"Чрез нашата стажантска програма всяка година се стремим да осигуряваме на студентите отлична възможност за обучение в реална среда. При нас те ще могат да натрупат ценен практически опит, който да им осигури силен и смислен кариерен старт, да им даде вселена от възможности и перспективи за бъдещото им развитие в компания, отличена сред топ работодателите в България. Вярваме, че целеустремените, мотивирани и динамични хора, отворени към новостите и технологичните нововъведения, които изберат да се присъединят към екипа ни, ще намерят точното място за развитие на своя потенциал, ще получат шанс за израстване в нашата компания, за да станат утрешните успешни вдъхновяващи лидери. Гъвкави сме и по отношение на началната дата, продължителността на стажа и работните часове, защото разбираме, че студентите трябва да го съчетаят успешно с учебния процес“, коментират от Пощенска банка.

 

Повече за стажантската програма можете да научите на https://www.postbank.bg/Za-nas/Careers. Всички желаещи да се включат в нея могат да подадат своите документи в избран от тях срок – до 31 май, до 15 или 30 юни (в зависимост от желанието им за начална дата на стажа) на имейл адрес: jobs@postbank.bg