Често задавани въпроси

Софтуерен токън m-Token Postbank

m-Token Postbank е мобилно приложение за смарт устройства, чрез което се прилага т.нар. задълбочено установяване на идентичността на клиента и служи за потвърждаване на различни платежни и неплатежни финансови операции в онлайн среда. m-Token Postbank осигурява максимална сигурност на плащанията и отговаря изцяло на регулаторните изисквания на обновената Директива за платежни услуги (PSD2).

1. Инсталирайте безплатното мобилно приложение m-Token Postbank от App StoreGoogle Play или AppGallery.

2. Влезте в профила си за интернет банкирането e-Postbank

3. Изберете меню „Сигурност“ -> „Управление на токън“ -> Заяви нов токън.

Всеки потребител може да има само един софтуерен токън, който служи за потвърждаване на операции във всички негови профили в e-Postbank (в случай, че има повече от един), m-Postbank, ONE wallet by Postbank, Дигитални зони за експресно банкиране, както и картови операции онлайн.

При извършване на операции през e-Postbank, m-Postbank, ONE wallet by Postbank, Дигитални зони за експресно банкиране, както и при онлайн плащания с кредитни и дебитни карти, ще се изиска потвърждаване с m-Token Postbank.

На мобилния телефон, на който е инсталиран m-Token Postbank ще получите Push известие, което трябва да отворите и да влезете в приложението. След като се уверите, че данните за плащането са коректни, имате възможност да го потвърдите.

В случай, че не получите Push известие, потвърдете Вашите преводи като стартирате m-Token Postbank и изберете меню „Чакащи потвърждаване“. Ще намерите списък на всички операции, които чакат потвърждаване и чиято валидност не е изтекла.

Друг начин, по който можете да потвърдите преводи в e-Postbank е чрез сканиране на QR код. След създаване на превода в e-Postbank, изберете опцията „Потвърждаване с QR код“. В приложението m-Token Postbank изберете меню Потвърждаване с QR код и сканирайте кода. Потвърдете плащането, след като се уверите, че детайлите са коректни. Потвърждаване с QR код е налично само за операции в e-Postbank.

 

Повече информация за мобилно банкиране m-Token можете да откриете тук.

За всички преводи в интернет и мобилно банкиране (с изключение на плащанията между твои сметки), операции в ONE wallet by Postbank и Дигитални зони за експресно банкиране, както и за плащания с кредитни, дебитни и предплатени карти при търговци участващи в програмите Visa Secure или Mastercard Identity Check, се потвърждават с m-Token Postbank.