Новини

Пощенска банка отбеляза “Европейската седмица на парите” заедно с второкласниците от 39-то СУ

Четири паралелки от втори клас на 39-то СУ “Петър Динеков” в София и техните преподаватели проследиха с интерес открития урок, който експертите на Пощенска банка изнесоха в рамките на международната инициатива “Европейска седмица на парите”. Събитието е част от устойчивата политика на финансовата институция за корпоративна социална отговорност с фокус върху образованието и развитието на младите хора и и има за основна цел да запознае учениците с основите на личните финанси и подпомогне повишаването на финансовата им грамотност от ранна възраст.

С атрактивни видеоматериали, интерактивен подход, интересни примери и любопитни факти експертите на банката успяха да разкажат на децата историята на парите по увлекателен начин и предизвикаха множество въпроси сред второкласниците, които искаха да споделят своите знания и да научат повече.

Даниела Карчина, координатор Центрове за обучения Клонова мрежа в Пощенска банка и Николета Михайлова, експерт Управление на представянето и иновации разказаха за ролята на банките във финансовия свят, за банковите карти и другите съвременни методи на плащане. Благодарение на креативната интерактивна презентация децата научиха каква е разликата между истинските и фалшивите банкноти, какво е значението на личните спестявания и как да организираме собствения си бюджет по най-добрия начин.

“Европейската седмица на парите” е инициатива на Европейската банкова федерация, която се провежда ежегодно в редица европейски страни. Целта й е посредством разнообразни образователни кампании, насочени основно към ученици, най-малките да се запознаят какво представляват парите, как работят банките и – генерално – да се повиши финансовата им грамотност и да се насърчи отговорното им отношение към личните финанси и спестяването.