Новини

Пощенска банка стартира отпускането на безлихвени кредити до 4500 лева

Следвайки обществения интерес и необходимостта от навременни мерки, гарантиращи стабилността в условията на извънредна обстановка, Пощенска банка се включва в програмата за предоставяне на безлихвени кредити, създадена като антикризисно решение в помощ на работещите българи, чиито доходи са засегнати от настоящата икономическа ситуация.

 

В резултат на сключеното финансово споразумение с Българската банка за развитие, от 22 юни Пощенска банка стартира отпускането на кредити, които ще подпомогнат голяма част от българите, понасящи финансови загуби в резултат на пандемията. Основен фокус на програмата са хората в неплатен отпуск и самоосигуряващи се лица, чиито доходи са прекъснати в периода на извънредното положение.

 

Съобразно рамката на програмата, определена от Българска банка за развитие, одобрените кандидати могат да изтеглят безлихвен кредит до 4 500 лева. Това може да стане еднократно или чрез сключването на три отделни договора за кредит, всеки от които за сумата от 1500 лева.

 

Кандидатите за кредит не трябва да осигуряват обезпечения като условие за отпускането му, както и не дължат такси, комисиони и неустойки по него.

 

Максималният срок на погасяване на кредита е 5 години, с гратисен период от 6 до 24 месеца. Издължаването става на равни месечни вноски и започва след изтичането на гратисния период, като всеки клиент има право на предсрочно погасяване на дълга си, без да дължи такса за това.

 

Желаещите да се възползват от програмата трябва да са с платени осигурителни вноски и да имат 6 месеца трудов стаж преди излизането в неплатен отпуск. Повече за изискванията към кандидатите и необходимите документи можете да откриете тук: https://www.postbank.bg/Consumer-Loans/Program-4500

 

"Изправени сме пред ситуация, която изисква от нас да положим всички възможни усилия да възстановим финансовото равновесие и сигурност на хората, които не могат да защитят правото си на труд. Преодоляването на икономическите неизвестни е решаващо, за да могат активните и работоспособни българи да имат спокойствието, което ще им позволи да се справят в тази сложна ситуация. Включването в програмата за нас е не просто антикризисна мярка, а осъзнато решение да участваме и помагаме за възстановяването на обществото, част от цялостната ни социално отговорна политика“, коментираха от Пощенска банка.