Western Union

За Western Union

Western Union е повече от услуга, улесняваща изпращането и получаването на пари. Всеки ден ние Ви помагаме да поддържате връзка с любимите си хора навсякъде по света чрез бързи, сигурни и достъпни парични преводи. Ние работим с мрежа от около 500 000 представителя в над 200 държави и провинции. В България услугите ни са достъпни и чрез мрежата на Пощенска банка.

Услуги, предлагани от Пощенска банка и Western Union:

  • Паричен превод от чужбина към България – малките радости скъсяват големите разстояния и вие, които сте у дома, го знаете най-добре. С Western Union получавате парите си по-бързо.
  • Паричен превод от България към чужбина – можете да помогнете на любимите си хора, които са далеч, без значение къде се намират.
  • Паричен превод от България за България – дори когато не сте в чужбина, но сте далеч от семейството си, можете да направите нещо мило за хората у дома. С Western Union е лесно да превеждате левове или евро навсякъде в България.

Изпращане на пари:

1. Отидете до най-близкия клон на Пощенска банка. Всичко, което трябва да направите, е да представите валиден документ за самоличност, да ни кажете в коя страна искате да изпратите пари, сумата, която искате да изпратите, и пълното име на получателя.
2. След като внесете сумата, която искате да изпратите, и таксата (Western Union може да реализира печалба от разликата в обменните курсове), операторът на Western Union ще попълни информацията за превода в системата и ще отпечата разписка за изпращане.
3. Проверете данните в разписката, за да се уверите, че са въведени правилно, и я подпишете.
4. Разписката включва контролния номер на преводa (MTCN: десетцифрено число) и платената сума.
5. Парите могат да бъдат получени в момента, в който получите разписката с MTCN номера. Обикновено ползването на услугата отнема до няколко минути и когато изпращате, и когато получавате пари. Този интервал зависи от условията на услугата, включително работното време на представителя и различните часови зони. В определени държави, за да изтегли парите, получателят трябва да каже на оператора и контролния номер на превода (MTCN).

Получаване на пари:

1. Елате до най-близкия клон на Пощенска банка. Всичко, от което се нуждаете, е валиден документ за самоличност. Моля, кажете на служителя от коя държава е преводът, пълното име на изпращача, точната сума, която очаквате, както и контролния номер на превода (MTCN).
2. За да направи плащането, служителят на Western Union ще провери документа ви за самоличност, както и информацията, която сте предоставили.
3. Моля, проверете данните, напечатани в разписката за получаване на пари, за да се уверите, че са точни, и я подпишете. Служителят ще ви даде парите, както и разписката.

Таксите за парични преводи са стандартни и се плащат само от изпращача.

За повече информация за услугите на Western Union, моля, свържете се с нашия център за обслужване на клиенти на 02/954 9945, 02/816 6231, 02/816 6232  

 

Въпроси и отговори