Кредитна Карта Visa Premium

Visa Premium е кредитна карта от най-висок клас, която ще Ви осигури редица предимства и специални привилегии, както по време на пътуване, така и в ежедневието. 

Препоръчайте на познати кредитни продукти на Пощенска банка и спечелете заедно големи награди. Научете повече тук.

Важно!

Моля, запознайте се с промените, свързани с новите правила за сигурност при онлайн разплащания с карти тук .

Възползвайте се от предимствата на кредитнa картa Visa Premium:

 • Програма LoungeKey™ - програмата Ви осигурява достъп до удобствата на над 1 000 специални салона за гости, разположени в повече от 300 летища по цял свят, без предварителна резервация, независимо с коя авиокомпания и класа пътувате. Единственото, което трябва да направите е да представите Вашата карта на входа на избрания салон. Информация за всички салони и повече за програмата можете да откриете тук. Цена на посещение - 28 евро на човек.

 • Програма за лоялност "Моите награди“ (MyRewards) - получавате бонус точки за всяка покупка с кредитната Ви карта, които лесно обменяте за парични награди до 1 000 лв. годишно. 

 • Ексклузивни предложения за пазаруване, пътуване и почивка с преференциални условия, предоставени от Visa. Повече информация можете да откриете тук

 • Безплатен достъп до бизнес салони "Плиска“ и "Преслав“ на летище София, терминал 2. Повече информация за услугата можете да намерите на https://www.visabg.com или чрез обаждане на телефона на Центъра за обслужване на клиенти 0 700 18 555 или на кратък номер *7224. Важно! Моля, информирайте служителите в съоветните салони, че посещението Ви е безплатно, по програма на Виза и като картодържател на кредитна карта Visa Premium от Пощенска банка.

 • Безплатна застраховка "Помощ при пътуване“, която покрива медицински разноски при злополука в чужбина с лимит до 150 000 евро. Пълните условия можете да откриете  на тук.

 • Възможност да се възползвате от застраховка "Покритие на задълженията Плюс" - научете повече тук.
 •  Дълъг безлихвен гратисен период до 50 дни при покупки.*

 • Удобно плащане на битови сметки чрез e-postbankm-postbank и услугата "Универсален платец“.

 • Покупки на равни месечни вноски – имате възможност да разсрочвате стойността на Вашите покупки в избрани търговски обекти в цялата страна при плащане на ПОС терминал на Пощенска банка.

 • Безконтактна функционалност – можете да извършвате безконтактни плащания, независимо в коя точка на света се намирате, на всяко ПОС устройство/ четец, обозначени със символа за безконтактно плащане. Единственото, което трябва да направите, за да извършите плащането е да доближите картата до устройството. Успешното безконтактно плащане се потвърждава от кратък звуков и светлинен сигнал от ПОС устройството/ четеца. На територията на страната безконтактно и без въвеждане на ПИН можете да заплатите суми до 100 лв. При всяка 6-та трансакция или при достигане на 300 лв. на безконтактните разплащания, плащането се извършва с чип и ПИН.

       

*Продължителността на гратисния период за конкретна покупка е в зависимост от датата на покупката и срока за погасяване на задълженията по последното издадено от банката месечно извлечение по картата. Банката не начислява лихва за направените с картата покупки, ако в рамките на този период се погасят всички задължения по картата. Гратисният период не се прилага за лихвата, начислявана при теглене на пари в брой. 

Важно: Всеки картодържател има право да кандидатства и може да получи само по една кредитна карта от даден вид.

 
Програма LoungeKey™ - програмата Ви осигурява достъп до удобствата на над 1000 специални салона за гости, разположени в повече от 300 летища по цял свят, без предварителна резервация, независимо с коя авиокомпания и класа пътувате. Информация за всички салони е достъпна на www.loungekey.com/PostbankVisa.

 • При всяко посещение на летищен салон  следва да се идентифицирате като ползвател на Услугата, като представите на персонала Вашата Visa Premium кредитна карта, както и документ за самоличност и бордна карта, ако те бъдат изискани за проверка;

 • Правото за ползване на услугата не може да се прехвърля или преотстъпва;

 • Вие можете да ползвате услугата само лично или заедно с придружаващи лица. Достъпът до всеки от салоните, включени в програмата, се таксува на човек на посещение. Таксата се заплаща посредством операция с Вашата Карта;

 • Таксата за ползване на услугата е в размер на EUR 24 на човек на посещение. Размерът на таксата подлежи на изменение с 30 дневно предизвестие, публикувано на сайта на банката;

 •  Мобилното приложение на услугата е достъпно след регистрация на сайта на услугата;

 • Услугата се ползва съгласно Общите условия на LoungeKey, с които може да се запознаете тук.

Съвети за сигурност

 • Не предоставяйте Вашата картата на други лица.
 • Запомнете Вашия ПИН и не го предоставяйте на никого. Унищожете листа, на който е бил отпечатан.
 • Не записвайте Вашия ПИН на лист, който стои в портфейла Ви в близост до картата. 
 •  Бъдете предпазливи, когато въвеждате Вашия ПИН код! Винаги го правете далеч от недискретните погледи чрез покриването на клавиатурата с ръка.
 •  Сменяйте периодично ПИН кода на Вашата карта на всеки банкомат на Пощенска банка от меню "Други услуги" -> "Смяна на ПИН".
 • Оглеждайте  добре външната част на АТМ устройствата и избягвайте тези, които Ви се струват в лошо състояние.
 • В момента на плащане при търговец, не изпускайте от поглед Вашата карта, за да контролирате извършената с нея операция.
 •  Изисквайте и пазете бележките за трансакциите от ПОС устройствата  и ги сравнявайте с информацията от извлечението си.
 • При покупки в Интернет се уверете в защитата на страницата на търговеца: обозначена е с катинар в долния ъгъл на прозореца или адресът започва с «https».
 • В случай на получаване на писма по електронната поща от името на  различни организации, в които Ви приканват  да попълните свои лични, финансови и на притежаваните от Вас картови продукти данни в прикачени апликационни форми, Ви съветваме:
 • Да посещавате сайта на конкретната компания, за да се уверите, че не става дума за измама. Практиката на компаниите и платежните системи, предлагащи услуги, посредством Интернет, е да не изискват от своите регистрирани клиенти обновяване на акаунт или други конфиденциални данни, чрез изпращане на писма по електронна поща.
 • Да не отваряте хипервръзката към съобщението, да не попълвате данни и да не отговаряте на имейлите.
 • При получаване на имейли със съдържание, което покрива описаните по-горе критерии, да ги препращате към Пощенска банка на електронен адрес antiphishing@postbank.bg

Банката извършва разследване на жалби за измамни и неправомерни транзакции с карти.

Как да си осигурите допълнителна защита?

 • Вземете застрахователен пакет "Покритие на задълженията Плюс" с покрити рискове срещу кражба на Вашата карта, който Ви застрахова и при кражба на пари изтеглени от банкомат или на ПОС терминал или при кражба на официални документи.
 • Абонирайте се за услуга "SMS уведомление“, която дава възможност за получаване на информация за извършени трансакции в on-line режим на посочен от клиента мобилен телефон (A1, Vivacom, Telenor), както и информация за разполагаемо салдо по всички абонирани банкови карти.


При загубена или открадната карта уведомете незабавно Центъра за обслужване на клиенти на Пощенска банка, който е  денонощно на Ваше разположение.
 

  Visa Premium
Възможност за ползване на безлихвен гратисен период (при покупки)  до 50 дни 
Фиксиран годишен лихвен процент при покупки и теглене на пари в брой 17,90%
Такса за разглеждане на заявление за кредитна карта 169 лв.

Годишна такса за обслужване на платежен инструмент  

169 лв.

Месечна такса за обслужване на платежен инструмент

0 лв.

 


Застрахователен пакет за Visa Premium:
 

 • Медицински разноски вследствие на злополука в чужбина с лимит на отговорност 150 000 евро
 • Застраховка при покупки – покритие при пълна загуба вследствие на кражба чрез взлом или вандализъм или пълно или частично увреждане вследствие на пожар, природни бедствия или вандализъм, ако стоката е закупена с кредитната карта в срока на застраховката. Застраховката покрива до 3500 лв. на продукт и до 20 000 лв. общо за всички, закупени в рамките на всеки дванадесетмесечен период на валидност на застрахователната полица 
 • Застраховка при смърт или трайна загуба на трудоспособност – вследствие на злополука в чужбина 
 • Застраховка за неудобства при пътуване в чужбина - специфична допълнителна услуга, която покрива непредвидени разходи от първа необходимост в случаи на закъснял полет и пропусната връзка, забавен или изгубен багаж 
 • Безплатна "Пътна помощ" – покритие на разходи за репатриране на аварирало МПС при пътнотранспортно произшествие, настъпило в България 


 
Застрахователна полица № 150811001462/17.06.2012 г.

Телефон за връзка при настъпване на застрахователно събитие:

+359 2 92 67 222 или +359 2 92 67 100

имейл: assistance.claims@generali.bg

ГПР пример:
Visa Premium - ГПР е изчислен при следните условия и допускания: 
1) кредитен лимит от 3 000 лв. e усвоен изцяло чрез теглене на пари в брой на банкомат на Пощенска банка при годишен лихвен процент 17,9% 
2) начислени: такса за разглеждане на заявление за кредитна карта 169 лв. и такса за използване на картата за теглене на пари в брой - 3% от стойността на транзакцията + 3 лв.; 
3) изплащане на усвоения лимит на 12 равни по размер месечни вноски, всяка в размер на 296.73 лв. Обща дължима сума от клиента: 3 560,77 лв., ГПР е 41,65%. 

Обменни курсове при картови трансакции.