Кредитна Карта Mastercard Cash

Mastercard Cash е първата кредитна карта от Пощенска банка с гратисен период за теглене на пари в брой.Тя Ви осигурява възможността да разполагате с пари в брой по всяко време и навсякъде, удобно и изгодно. С Mastercard Cash се възползвате и от всички съществуващи предимства на кредитните ни карти. 

Препоръчайте на познати кредитни продукти на Пощенска банка и спечелете заедно големи награди. Научете повече тук.

Важно!

Моля, запознайте се с промените, свързани с новите правила за сигурност при онлайн разплащания с карти тук .

Предимствата на Mastercard Cash:  

 • До 45 дни БЕЗ ЛИХВЕН гратисен период при покупки и теглене на пари в брой от банкомат или офис на банката - през този период не се начислява лихва за направените с картата трансакции, ако всички задължения по нея се погасяват в посочения в месечното извлечение срок.*
 • Безконтактна функционалност – можете да извършвате безконтактни плащания, независимо в коя точка на света се намирате, на всяко ПОС устройство/ четец, обозначени със символа за безконтактно плащане. Единственото, което трябва да направите, за да извършите плащането е да доближите картата до устройството. На територията на страната безконтактно можете да заплатите суми до 100 лв., като за всяка 6-та трансакция или при достигане на 300 лв. на безконтактните разплащания, плащането ще може да се осъществи след въвеждане на чип и ПИН.
 • Покупки на равни месечни вноски – имате възможност да разсрочвате стойността на Вашите покупки в избрани търговски обекти в цялата страна при плащане на ПОС терминал на Пощенска банка. 
 • Програма за лоялност Моите Награди (MyRewards) - с всеки похарчен лев при трансакции направени за закупуване на различни стоки и услуги, получавате бонус точки, които лесно обменяте за парични награди, достигащи до 500 лв. 
 • Услуга "Разсрочване на трансакции“ - можете да облекчите бюджета си и да се радвате на по-добър финансов контрол, като разсрочите трансакции направени с Вашата кредитна карта и ги изплатите отложено във времето на 3, 6, 9 или 12 равни месечни вноски. Всички условия вижте тук.
 • Бързо, безплатно и удобно плащане на битови сметки със своята кредитна карта през m-Postbank.bg и e-Postbank.bg или автоматично всеки месец чрез услугата "Универсален Платец“.  
 • Възможност да се възползвате от застраховка "Покритие на задълженията Плюс" - научете повече тук.

*Продължителността на гратисния период за конкретна трансакция (покупка и/или теглене на пари в брой) е в зависимост от датата на трансакцията и срока за погасяване на задълженията по последното издадено от банката месечно извлечение по картата. Банката не начислява лихва за направените с картата покупки и тегления, ако в рамките на този период се погасят всички задължения по картата. Моля, имате предвид, че при теглене на пари в брой при стандартни условия се дължат такси, посочени в Общите условия за кредитни карти.

**Всеки картодържател има право да кандидатства и може да получи само по една кредитна карта от даден вид.

Съвети за сигурност

 • Не предоставяйте Вашата картата на други лица.
 • Запомнете Вашия ПИН и не го предоставяйте на никого. Унищожете листа, на който е бил отпечатан.
 • Не записвайте Вашия ПИН на лист, който стои в портфейла Ви в близост до картата. 
 •  Бъдете предпазливи, когато въвеждате Вашия ПИН код! Винаги го правете далеч от недискретните погледи чрез покриването на клавиатурата с ръка.
 •  Сменяйте периодично ПИН кода на Вашата карта на всеки банкомат на Пощенска банка от меню "Други услуги" -> "Смяна на ПИН".
 • Оглеждайте  добре външната част на АТМ устройствата и избягвайте тези, които Ви се струват в лошо състояние.
 • В момента на плащане при търговец, не изпускайте от поглед Вашата карта, за да контролирате извършената с нея операция.
 •  Изисквайте и пазете бележките за трансакциите от ПОС устройствата  и ги сравнявайте с информацията от извлечението си.
 • При покупки в Интернет се уверете в защитата на страницата на търговеца: обозначена е с катинар в долния ъгъл на прозореца или адресът започва с «https».
 • В случай на получаване на писма по електронната поща от името на  различни организации, в които Ви приканват  да попълните свои лични, финансови и на притежаваните от Вас картови продукти данни в прикачени апликационни форми, Ви съветваме:
 • Да посещавате сайта на конкретната компания, за да се уверите, че не става дума за измама. Практиката на компаниите и платежните системи, предлагащи услуги, посредством Интернет, е да не изискват от своите регистрирани клиенти обновяване на акаунт или други конфиденциални данни, чрез изпращане на писма по електронна поща.
 • Да не отваряте хипервръзката към съобщението, да не попълвате данни и да не отговаряте на имейлите.
 • При получаване на имейли със съдържание, което покрива описаните по-горе критерии, да ги препращате към Пощенска банка на електронен адрес antiphishing@postbank.bg

Банката извършва разследване на жалби за измамни и неправомерни транзакции с карти.

Как да си осигурите допълнителна защита?

 • Вземете застрахователен пакет "Покритие на задълженията Плюс" с покрити рискове срещу кражба на Вашата карта, който Ви застрахова и при кражба на пари изтеглени от банкомат или на ПОС терминал или при кражба на официални документи.
 • Абонирайте се за услуга "SMS уведомление“, която дава възможност за получаване на информация за извършени трансакции в on-line режим на посочен от клиента мобилен телефон (A1, Vivacom, Telenor), както и информация за разполагаемо салдо по всички абонирани банкови карти.


При загубена или открадната карта уведомете незабавно Центъра за обслужване на клиенти на Пощенска банка, който е  денонощно на Ваше разположение.
 

  Mastercard Cash
Възможност за ползване на безлихвен гратисен период (при теглене в брой и покупки) до 45 дни
Фиксиран годишен лихвен процент при покупки и теглене на пари в брой 19,90%
Такса за разглеждане на заявление за кредитна карта 35 лв.
Годишна такса за обслужване на платежен инструмент 0 лв.
Месечна такса за обслужване на платежен инструмент

2,95 лв.

 

 Mastercard Cash - ГПР е изчислен при следните условия и допускания: 1) кредитен лимит от 3 000 лв. е усвоен изцяло чрез теглене на пари в брой на банкомат на Пощенска банка при годишен лихвен процент 19,9%; 2) начислени: такса за разглеждане на заявление за кредитна карта 35 лв. и такса за използване на картата за теглене на пари в брой - 4% от стойността на транзакцията + 3 лв.; 3) изплащане на усвоения лимит на 12 равни по размер месечни вноски, всяка в размер на 292.74 лв. Обща дължима сума от клиента: 3512.92 лв., ГПР е 37,55%.
 

Обменни курсове при картови трансакции.